Не секрет, що представниці прекрасної статі вибір взуття ставлять на такому самому рівні, як і вибір одягу. В наш час різноманіття туфель, черевичок, кросівок і багато іншого взуття на ринку просто неймовірно. Виглядає взуття класно, модно, елегантно, але є і багато “але”... Якість взуття різна, і не завжди якість відповідає ціні. Саме сьогодні, напередодні зимового періоду, ми розкажемо вам, яке підібрати взуття на зиму так, щоб і виглядати на всі 100%, і щоб взуття було зручним, теплим і прослужило не пів сезона - сезон, а декілька років.

Прийшовши в магазин чи на інтернет-сайт з взуттям не секрет, що першим прекрасні дівчата будь-якого віку обирають вигляд вашої майбутньої зимової пари. Відповідно, перше що кидається в очі - матеріал верху. Чобітки та черевички можуть бути гарними та стильними, але щоб прослужили вам довго - вони перш за все повинні бути якісні! Ось саме про матеріали і буде сьогодні розмова:

  1. Як ми вже вище згадали, перше і можливо найголовніше у взутті - матеріал верху. Матеріалів є просто безліч, всі вражають своєю індивідуальністю та красотою, але потрібно пам'ятати, що найкращий матеріал може бути тільки натуральний. Про основні матеріали жіночого взуття ми розповімо вам детальніше:

  • Шкіра. Матеріал для всіх звісно відомий, тай найдавніший з усіх. Ще ніхто не придумав нічого краще шкіри та надійніше, адже її переваг є дуже багато: 

Взуття з натуральної шкіри прекрасно забезпечує повітрообмін, тож в шкіряному зимовому взутті вам буде не тільки тепло, але і нога потіти не буде;

  1. Саме за шкірою доглядати - саме задоволення. Шкіра сама по собі гарно тримає форму та має водовідштовхувальні здібності, тож вам залишається придбати хорошу пасту під колір вашого взуття та м'яку щітку - час від часу почистили і ваше взуття як нове!;

  2. Як ми вже згадали, завдяки водовідштовхувальній дії шкіряне взуття прекрасно підходить на вологу погоду, тож за сухість ваших ніг можете бути впевнені.

 

 

  • Велюр. Кожного року на світових показах мод взуття з велюру присутнє, адже виглядає воно дуже елегантно та стильно. Кожна дівчина в своєму гардеробі неодмінно володіє гарною парою взуття з велюру, але у цьому матеріалі є досить великий ньюанс - велюр не сприймає вологи. Саме через це взуття з велюру досить важке в догляді і одягати його варто тільки або в суху погоду, або тільки на важливі заходи, вийшовши з авто і одразу в приміщення. Тож взуття з велюру - прекрасне, але рекомендується тільки для охайного ношення та клопітливого догляду. Фабрика "Стептер" виробляє взуття тільки з натурального велюру.

  • Нубук. Взуття з нубуку чимось нагадує велюр, от тільки має трохи інший, менший ворс ніж у велюрі. Виглядає взуття з нубуку гарно, цікаво та акуратно. Сам по собі нубук - це та сама шкіра, просто трішки інакше виготовлена, тож має практично всі ті самі переваги, що і шкіра, окрім одного: нубук не дуже добре сприймає вологу. На відміну від велюру, нубук не втратить свою форму при намоканні, але все рівно засобами для водовідштовхування запастись потрібно. В загальному ж, таке взуття чудове як і для виходу в світ, так і для щоденного життя, от тільки догляд потрібен трішки кращий, ніж для шкіри.

 Про важливість вибору матеріалу верху ми вам розповіли, а наступна, не менш важлива інформація саме на зимовий період необхідна вам для вибору взуття - внутрішній матеріал. Саме він забезпечить вам тепло ваших ніг, тож матеріалу середини потрібно надати не менше уваги. 

  • Байка. Саме цей матеріал із бавовняної, вовняної або напіввовняної тканини здобув велику популярність при виготовленні осіннього, демісезонного та зимового взуття завдяки своїй ефективності, хорошим перевагам у використанні та практичності. Байка - чудовий матеріал для підкладки, адже він практично не зношується, добре переносить зміни температур, байка досить стійка до вологи та забезпечує гарний повітрообмін. Також за байкою досить легко доглядати, єдиний її недолік - байка не дуже ефективна при дуже низьких температурах, тож ідеально підійде взимку тільки для “теплих” зим - до -10 градусів.

  • Хутро для утеплення взуття. По суті своїй, саме хутро виготовляють вичиненням шкури вівці і максимально зберігають волосяний покрив. Хутро дуже добре зберігає тепло, дозволяє ногам дихати і ефективне при дуже низьких температурах, тож для суворих зим взуття з такою підкладкою буде просто ідеальним. 

  • Вовняне хутро і повсть володіють більш щільною структурою, яка характеризується великою кількістю переплетень. Таким чином, тепле повітря більш ефективно утримується всередині взуття. Тут також важливо враховувати загальний рівень якості утеплювальної підкладки, щільність набивки ворсу: чим вона вища, тим теплішими будуть чоботи або черевики. У зв'язку з цим також вельми ефективні вироби з вовняної повсті, в яких волокна переплетені між собою максимально щільно. Таке взуття в процесі носіння в міру ущільнення стає все теплішим і надійно захищає від холоду.

3. Не менш важливу роль саме взимку, при слизьких дорогах відіграє і підошва. В ідеалі матеріалом підошви повинен бути термоелопласт, який запобіжить промоканню взуття, забезпечить хороше зчеплення з дорогою та прослужить довгу службу. Ні в якому разі на зимовий період не вибирайте взуття з полівінілхлориду - бо всі вищеперераховані переваги термоелопласту тут просто відсутні. Також варто пам'ятати, щоб ногам було тепло підошва має мати товщину не менше 1.5 сантиметра та бути досить рельєфною, бо чим глибший рельєф - тим менш слизьке буде ваше взуття.

4. Ну і ще один важливий критерій жіночого зимового взуття - вибір устілок. На зимовий період прекрасними варіантами будуть устілки із повсті, флісу та овчини, а хто проводить багато часу взимку на вулиці - вирішенням проблеми з теплотою ніг стануть термоустілки та устілки з підігрівом.

 

Всі вищеперераховані нюанси - не вигадка, а знання здобуті нами та нашими клієнтами за роки нашої роботи. Ми виготовляємо тільки якісне взуття з натуральних матеріалів, а хороша і доступна ціна для вас завдяки відсутності посередників, адже ми працюємо тільки від виробника “Стептер”. Телефонуйте, ми завжди готові відповісти на всі ваші запитання та зауваження!